Första racet för 2013

Uppsala 28 april 2013:
Den första tävlingen i MKR var just Uppsala och var även den tävlingen som jag startade min säsong med. Började med första race träningen för säsongen då jag hade den bästa tiden. Lite längre in i tävlingen hade jag svårare att hänga med de bästa. Så var det dags för kvalet då blev jag endast 7 (var inte nöjd). Sen skulle alla hiten köra då det gick bra och jag körde mig uppåt och uppåt varje gång.

I finalen startade jag trea, starten gick och efter den första kurvan var jag på andra plats. Racet på gick och det var hundra delar framåt och till backa mellan oss i topp tre. Föraren som låg på tredje plats låg och gnuggade sin fram spojler mott min back spojler, efter halva loppet hade gått anföll föraren på tredje plats mig och tog sig förbi. Han som låg först fick en lucka efter vår fajt och han behövde bara säkra hem första platsen till mål. Under den här tiden i racet låg jag på en tredje plats med en säker lucka bakåt och hade bara framåt att tänka på.

Racet på gick och han som låg på andra plats fick en lucka till mig, som han hade jobbat med ett antal varv (luckan låg på ca 0.5 sekund). Det var 3 var kvar och jag blev genast blicksnabb och gjorde mina snabbaste var under racet. Tog igen hela luckan under ett och ett halvt varv och låg precis bakom tvåan och letade luckor överallt. Samtidigt var jag tvungen att göra en omkörning så att jag inte riskerade någonting, på grund av att det var så tidigt in på säsongen. Blev ett tufft slut på racet lyckades inte ta mig förbi på sista varvet som var min enda chans och kom in i mål på en tredje plats.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *