Jämt hela vägen in till målflaggan

Nu har de tre första gokartracen gott för år 2013 och det har varit i Uppsala, Järfälla och Södertälje. Alla deltävlingarna som har kört i år har varit kniv skarpa, hårda och tufft motstånd.

Södertälje maj 12:

Nu var det dags för Södertälje och det var race 2 i MKR serien. Jag hade svårt att komma in i banan, dagen började inte så bra men det blev bättre och bättre för varge gång som jag var ute på banan. Till störe del av dagen var jag i mitten av fältet och det var jag apsolut inte nöjd med. Men jag närma mig toppen hela tiden och till sist lyckades jag och det var i förfinalen och då kom jag i mål som 4 och det var värkligen i sista secund!

I final starta jag fema som jag var väldigt nöjd med efter alla våra svårig under dagen. Starten gick och jag känade en plasering och var uppe på en 4 plats och jag hängde på den tvåan. Men det gjorde även han back om mig och han körde om mig efter 3 varv och då fick han på tredje plats en luka till oss. ettan och tvåan drog ifrån alla och körde sitt egna race, just då låg jag på en femte plats tätt efter fyran och sedan en liten luka fram till tredje plats. Jag valde att inte köra om han på fjärde plats för att han tog in på han som låg trea, efter ett lite tagg in i racet märkte jag att han fram för mig började tappa fram till tredje plats. Så snabbt jag bara kunde kör jag om han på fjärde plats så att jag blev 4, då hade han på redje plats en luka ner till oss men det tog jag ikapp snabbt och körde om honom.

Efter det körde han på fjärde plats och jag om varandra några gånger men till slut blev jag 3 igen, men insåg snabbt att jag inte hade någon chans på första eller andra plats för att det var för långt fram till dem. Det enda som fans kvar att göra var att försvara min 3 plats och det gjorde jag, det blev en luka backåt men en väldigt liten och jag drog ifrån lite lite hela tiden.

På sista varvet låg jag som trea och de andra på fjärde och femte plats tätt efter mig. Jag trodde att min lucka skulle räka till så jag täckte inte i den första kurvan men jag hade fel, fyran kör om mig i första kurvan och jag ligger där efter 4 istället för 3. Men det var inte över än jag och han på tredje plats kör om varandra 5 gånger på sista varvet och in i den sista kurvan ligger jag på fjärde plats och precis framför mig låg trean och precis bakom mig låg feman. Han på 3 plats täckte så mycket han bara kunde och jag där efter men han på femte plats tar höjd och får mycket bättre utgång en mig. Han kommer upp jäms med mig och jag täcker för allt jag bara kan och vi stöter ihop mott varandra in till mål.

Jag klarar det och kommer i mål som 4, dock bara med 3 hundra delar franför han på femte plats. Ett bra och tufft final jag blev nöjd med min 4 plats men det skulle smakat bra med en tredje plats efter alla de tuffa kamperna. Ligger just nu på en tredje plasts i MKR serien.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *