MKR-finalen

MKR-finalen skulle gå av stapeln på Järfällabanan i Stockholm, som även är min hemmabana. De tre första träningarna hade jag problem med olika saker som gjorde att jag hamnade längre ner på startlistan men jag jobbade mig högre och högre upp på listan för varje tävling. Sedan var det dags för kval och då gick jag och min mekaniker (även tränare) igenom hur vi skulle lägga upp kvalet. Jag åkte ut på banan för att sätta min kvaltid, det kändes väldigt bra. Kom in efter kvalet och fick höra att jag fick bästa tiden samt var snabbast på alla varv ute på banan.

Därmed fick jag starta etta i race 1. Startögonblicket gick bra, dessvärre förlorade jag en placering i första kurvan. Efter att ett varv hade gått hade startfältet börjat hitta sina startpositioner och jag kunde börja fokusera på att ta ikapp på ettan. Jag ökade luckan bakåt och minskade den framåt. Jag närmade mig ledaren mer och mer för varje varv. Sen kom vi ut på rakan och jag var så pass nära att jag kunde attackera i hårnålen men då har jag så pass otur att min motor skar precis i samma ögonblick som jag ska köra förbi. Och där var den helgen förstörd.

Jag fick sen starta sist i race 2 samt finalen. Min motor hade som sagt skurit och då fick vi sätta på min tredjemotor som vi oturligt nog inte fick att fungera något bra och därmed blev det svårt för mig att jobba mig uppåt med krascher, motorproblem och andra faktorer.

Slutade inte med något bra resultat, tråkigt med MKR-serien då jag slutade som fyra istället för tvåa, som var mitt mål. Men det är bara att jobba vidare och ta nya tag.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *