Rotax Max challange-final

Den avslutande helgen för säsongen då vi körde i Linköping med blandat väder, både sol och regn. Det var träning en dag innan då det gick bra och det kändes som om jag låg med där i toppen (då man inte får reda på allas tider). Racedagen började med lite motgångar då kvalet delades upp i två grupper och jag blev indelad i den första gruppen, då banan är kallare och långsammare är för de i grupp 2. Men jag lyckades vara snabbast i min grupp men slutade dessvärre runt 10e plats totalt då det var sådan stor skillnad mellan grupperna.

Tävlingsledningen såg att det var en så pass stor skillnad så de tog varannan förare från grupperna. Ettan från första gruppen fick starta först och jag som etta i min grupp fick starta som tvåa osv. Fortsättningen av dagen gick bra med tät racing och mycket taktik. Sedan var det dags för förarfinal och starten går bra där inget oförutsägbart händer. Jag kommer med i topp 5 klungan, vi ryckte från resten av fältet och det blev en tuff kamp mellan oss om förstaplatsen. Vi var i princip lika snabba och bytte konstant placering med varandra. De avslutande varven lyckades jag ta mig upp till tredje plats och var på väg att komma ikapp tvåan men varven räckte inte till och jag kom aldrig tillräckligt nära för att kunna anfalla så jag slutade på en bra tredjeplats.

Nu var det dags för final och jag startade som trea. Starten går bra och jag kommer ut som tvåa i första böjen, tätt efter ettan. Allt känns bra och det känns som bra förutsättningar för resten av heatet men så skulle det inte bli. Efter att vi har kört halva första varvet så blev det röd flagg, detta pga. en startkrasch i första kurvan. Kommer tillbaka till startplattan och startproceduren börjar på nytt. Då vi står på startplattan för att starta våra kartar så börjar det regna. Och hela startfältet står på slicks vilket innebär att det blir snorhalt när det börjar regna då man inte får något fäste. Då blir det inte alls samma förutsättningar, i stället för att sätta snabbaste varv så gäller det att överleva (inte åka av).

Starten går bra, kommer ut som två igen men dessvärre får jag det svårt under racet och åker ner i placeringarna. Slutar på en hyfsat bra plats, runt en femte plats. Roligt med en sista helg då man hittar bra fart och det känns som om jag kan vara med och slåss om titeln. Bra nu för vinterperioden där det handlar om att fokusera och göra en ännu bättre nästa säsong.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *