Andra F4 helgen utgjordes på stadsbana Pau

Först när jag kom fram till staden, kändes det som jag kommit till himmelriket. Då man kunde andas in motorsport bland folkmängden. Solen stekte och staden var på topp. Jag gick från hotellet till banan och när jag inte trott att det kunde bli bättre, blev det bara bättre. Jag stod som på en platå och såg ut över banan och depån. Banan skulle inte bara bli en av de roligaste banorna jag skulle köra på, utan också en av de svåraste. Då man körde över 200km i timman och har endast betongmurarna som ens bästa vän. Men det är ändå det här man älskar, när det är små marginaler som bara blir ännu mindre när man kör på en stadsbana. Då vart enda litet misstag slutar i en krasch.

Kvalet började och som alla kan tänka sig så blev det ett väldigt stökigt kval. Med en del röda- och gula flaggor och en del omkörningar. Men givetvis ska man vara bra på det och hitta fria varv och det fick jag, men endast ett fåtal. Då jag inte hittade in riktigt till mig själv och till bilen samt så gick vi lite fel med inställningarna. Då kvalet är ett av de viktigaste delarna till stadsracen. Så var jag givetvis tvungen att göra ett av mina sämre kval. Då jag slutade på en sjuttonde plats.

Första racet gick och det var ett snustorrt väglag. Som många vet finns det inte så stor plats på stadsrace så det är svårt att köra om. Men med omstarter och många bataljer lyckades jag ta upp mig till en nionde plats när det var två varv kvar. Då den här nionde platsen hade kunnat ge mig en del poäng samt en andra startposition i race 2. När jag var på väg att rycka ifrån den som var tia, slutet av långa rakan på banan tappade han helt bromsarna och fick ingen bromsverkan och gick rakt fram. När han gick rakt fram fick han även med mig och jag fick en rejäl otur. Och detta slutade med att båda fick bryta. Olyckligt slut.

I race två fick jag istället starta bland de sista, istället för tvåa som jag var på väg emot. Starten gick, racet gick hyfsat bra. Men svårt att köra upp sig. Låg på en tolfte plats så hade i alla fall tagit upp mig en liten del. Men som sagt är det bara de tio första som får poäng, så jag ville snabbare upp i fältet. Så när jag låg tolva så gjorde personen framför mig en miss i banans långsammaste parti och han stod i princip stilla utifrån kurvan.  Jag var lite för het på gröten och fick en mycket bättre kurvtagning än han och vi låg tight med varandra och därmed gick det lite för snabbt för mig och jag han inte väja. Och det slutade med att jag åkte upp med mina framhjul på hans bakhjul. Då min framnos förstördes och hans bakvinge gick sönder. Men denna krasch kan jag inte anklaga någon mer än mig själv, då man ibland ska vara lugn och inte alltid vara för het på gröten. Men efter kraschen kunde jag ändå fortsätta med en helt trasig framvinge, då jag slutade på runt en sextonde plats.

Race tre, var det race då man fick starta på sin andra snabbaste tid. Och som sagt hade jag inget bra kval och fick starta på en sjuttonde plats här också som i race ett. Men detta race var lite speciellt, då det hade regnat innan och gör att banan förändrar sig mycket, från föregående race. Till exempel blir det mycket halare, särskilt på en stadsbana då det är vanliga vägar. Men detta var till min fördel då det blir lite mer svårkört och därmed slutade det med att jag kunde köra upp mig till en åttonde plats. Så skönt att man kunde kamma hem lite poäng den här helgen.

Avslutningsvis är jag inte nöjd med resultatet den här helgen, men nöjd med farten jag lyckades få. Samt att jag kunde få till så många omkörningar fast att det är så pass svåra förhållanden på en stadsbana. Skönt att jag fick så pass många körtimmar ändå och mycket nya erfarenheter.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *