Premiär klassiska Le Mans

Mitt första formelbilsrace på en riktigt cool och häftig bana på den klassiska banan Le Mans i Frankrike. Då jag kör i den franska klassen F4 där det är riktigt bra motstånd samt en lärorik serie för min framtida karriär förhoppningsvis.

Min första racehelg började minst sagt lätt, då vi fick börja köra första träningspasset i regn. Men jag lyckades hålla mig kvar på banan under hela passet och slutade med en åttonde bästa tid av totalt tjugotre förare. Så det var jag nöjd med, då det var min första racehelg med F4.

Men det började torka upp och kvalet blev tort, många laddade hårt då det var första helgen. Och man märkte att alla unga, heta förare ville prestera. Då det var svårt att känna av gränserna eftersom vi inte hade kört så mycket på det här underlaget. Jag tror att det var fem stycken som körde av och fick bryta kvalet. Men jag lyckades hålla mig kvar på banan och var endast tre tiondelar från pool psition. Då jag slutade på en sjunde plats.

Sedan var det dags för första racet och då gör de så att man får starta med den näst snabbaste kvaltiden och då hade jag en trettonde plats. Racet startade och regnet föll ner, det var många tuffa bataljer mellan oss förare, men jag lyckades vinna många av dem och slutade på en nionde plats. Fast att jag hade några kollisioner, men jag lyckades hålla mig ifrån skador på bilen.

Race 2, gör man omstart på topp tio. Då det blev så att jag startade tvåa och det var bra väderförhållanden och jag kom ifrån startplattan bra och höll kvar mig på en andra plats. Racet gick och jag hittade inte min pace så fort som jag hade hoppats på. Så klungan bakom mig tog ikapp och vi hade tuffa, hårda bataljer. Vi slogs om placeringarna överallt på banan till och med ibland utanför banan. Tillslut blev det lite för tight och en kille slog i mitt bakhjul med sin framnos, hans nos gick sönder och jag var nästintill på att snurra runt. Men kom iväg som tia och efter detta hittade jag tillbaka till min pace igen och körde upp mig till en sjunde plats.

Race 3, även det racet var regn. Då jag startade på en sjunde plats, gjorde en bra start och tog upp min placering. I detta läge låg jag alltså på en sjätte plats. Kände att jag hade pace att hänga med i topp sex där vi var en hel klunga och slogs om positionerna, ända från en sjätteplats till en första plats. Killen bakom mig kunde inte riktigt hålla sig så kall och han blev lite för het och ville köra om. Då han gjorde ett misstag och bromsade för sent och därmed gjorde så att jag snurrade. I detta läge åkte jag ner till en tjugonde plats och jag körde upp mig under racet och jag tror att jag slutade på en fjärde plats. Killen som körde på mig fick ett straff efter racet men då var tyvärr redan skadan skedd för mig så det hjälpte tyvärr inte så mycket. Men det är väl racing, fast att det kanske inte alltid är så rättvist.

Nöjd med första helgen, med bra resultat. Då jag ändå lyckades skramla ihop några poäng till serien, då alla inom topp tio får poäng.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *