Reuben Kressner redo för formelbilsdebut i Frankrike


16-årige Reuben Kressner  från Stockholm blir näste svensk i de internationella formelbilsleden, och är  klar för start i det franska F4-mästerskapet under 2014.

Kressner tar steget in på  formelbilsscenen efter att tidigare ha tävlat i karting, men kan också  tillgodoräkna sig erfarenhet från det svenska standardbilsmästerskapet JTCC där  han deltog säsongen 2011.

Franska F4 är en enhetsserie  i regi av landets bilsportförbund FFSA. Samtliga bilar är identiska och drivs  centralt av mästerskapsarrangören, med ambitionen att sätta förarnas skicklighet  i främsta rummet. De standardiserade motorerna levereras av Renault och  utvecklar drygt 140 hästkrafter.

Säsongspremiären äger rum i  klassiska Le Mans redan kommande helg (26-27 april), med drygt 20 förare på  gridden.    

– Det ska verkligen bli  kanonkul att få tävla i en riktig formelbil den här säsongen; det är en dröm för  varje racerförare, säger Reuben Kressner. Jag ska försöka lära mig så  mycket jag bara kan, och upplägget i franska F4 – med tre race varje helg – ger  mig bra förutsättningar att utvecklas. Jag ser fram emot premiären redan nu till  helgen!

Totalt ska sju deltävlingar  köras under säsongen – sex av dem i Frankrike, och en i Spanien. Reuben Kressner  går första året på riksidrottsgymnasiet för motorsport i  Mjölby.

//Mattias Persson

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *