Magny Cours

På Magny Cours gick första träningen väldigt bra, då jag fick sjunde bästa tid. Det var jag mycket nöjd med eftersom jag helgen innan hade mycket problem. Senare under dagen skulle vi köra kvalet, jag var taggad till tusen och fick åka ut på den plats som jag också ligger på i serien. Farten runt om kring där var tyvärr lägre än vad jag hade önskat och det medförde att jag fick mindre fria varv dessutom blev det röd flagg efter fyra varv då jag hade min bästa sektortid. Så det flöt inte riktigt på som jag hade hoppats men jag taggade om på nytt efter den röda flagen för att försöka göra ett nytt snabbt varv. Det lyckades inte heller då jag fick trafik på det varv som troligen hade blivit mitt snabbaste varv.

Under race ett gjorde jag en bra start och åkte upp fyra placeringar. I den tredje kurvan blev det tyvärr lite för trångt och en kille vejde för att inte krocka med en annan bil men då åkte han istället in i mig och då gick min framvinge sönder och jag fick pyspunka på ett av däcken. När jag sen kom in till banans snabbaste kurva, som är en fullfartskurva, så åkte jag tyvärr av och fick bryta, jag uppmärksammade inte skadorna på bilen innan den kurvan kom.

På race två fick jag starta sist eftersom jag kom sist i race ett. Vi var ungefär25 st startande den här helgen vilket gjorde att det här racet skulle bli lätt. Det är bara topp tio som får poäng. Men racet gick väldigt bra, jag körde om många bilar och lyckades vinna många fighter. Efter två tredjedelar av racet så låg jag 11a och fightades för att få en niondeplats. När det var två varv kvar så var killen bakom mig inte tillräckligt kall och försökte då köra om mig i sista kurvan, som är en trång chikan (där man inte kan köra om), han försökte ändå och detta ledde till att vi crashade eftersom kurvan var alldeles för trång. Det gjorde att även det här racet slutade väldigt dåligt. Han fick straff för detta men dessvärre påverkar inte det mig.

Efter all otur som drabbade mig den här helgen gjorde att jag endast ville ta mig i mål på sista racet. Jag startade bland de sista och tog mig upp tre till fyra placeringar, jag klarade i alla fall att ta mig till mål vilket stärkte mig som förare.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *