Otur på banan Le Vigeant

Det här var min tredje deltävling i formel fyra då jag gör min första år i en formelbil klass. Jag började helgen i underläge då jag missade testerna inför den här racehelgen. Första träningspasset började med regn och allting kändes förvånansvärt bra för att inte ha varit med på testen eftersom jag blev 8 totalt av 24 bilar.

De andra hade tränat på torrt och just kvalet blev även på torrt därför hade de andra en stor fördel gentemot mig, det gjorde att jag fick en 17e plats av 24 bilar. Det var jag verkligen inte nöjd med! Jag hoppades att jag skulle hitta mer fart under racet och få en bättre planering och därmed plocka några poäng men det kändes nästintill omöjligt då jag tappade fart på rakerna jämfört med de andra. Jag gick till mitt team och berättade hur jag upplevde det men tyvärr hittade de inga problem med motorn.

Till sista racet började det spöregna och jag kände genast mina möjligheter stiga för att kunna få en bra placering. Allting handlade bara om att vara kall, lugn och ta vara på de andras misstag samt att hitta den fart som jag hade i träningspasset. Dessvärre hände det som inte fick hända, problem med bilen. Motorn gick sönder, en cylinder gick sönder eftersom tändstiftet brändes sönder och åkte ner i motorn. Antagligen så hade jag problemet från första dagen denna helg för det här en sak som går sönder med tiden. Det var riktigt tråkigt att inte få visa vad jag går för nu när kände att jag hade en riktigt bra chans. Men det är bara att bita ihop och försöka gå vidare.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *