Brinnande bil blev det på Jerez

Först när jag kom till den fantastiska banan Jerez i Spanien kände jag ingenting annat än att jag ville köra så fort som bara möjligt. Man såg att varenda kurva var välgjord och varje litet sandkorn var borta. Den är även en välkänd motogpbana och den fångade verkligen mitt hjärta på en gång.

Första träningspasset gick bra då jag låg i mitten av fältet och var taggad till tusen för kvalet efter de mindre lyckade racen tidigare. Jag och fyra andra var iskalla och stannade kvar i depån medan resten av startfältet ivrigt åkte ut för att sätta ett snabbt varv direkt. Planen gick som jag ville och jag kom ut på banan där det var relativt fritt men samtidigt med snabba harar framför mig. Direkt när jag kom för att pusha på mitt första snabba varv så har en annan förare olyckligtvis lyckats åka av vilket gjorde att det blev dubbel gul flagg runt hela banan, dvs. jag får inte köra full fart och måste köra lugnt tills flaggorna tas bort. Efter tre, fyra varv fick de bort bilen och jag var redo för att pusha snabba varv igen men då när jag kommer ut efter tredje kurvan hör jag en stor smäll bakom mig och börjar känna lågorna i nacken. Jag hade så stor otur att det blev motorras, tom. så att bilen började brinna och jag blev såklart tvungen att bryta.

Detta ledde till att jag fick starta sist då jag inte fick någon kvaltid. Starten gick bra och jag tog mig upp tre, fyra placeringar och senare under racet lyckades jag ta mig upp tre, fyra placeringar ytterliggare. Ungefär efter en fjärdedel av racet låg jag på femtonde plats efter att ha startat på tjugofjärde plats men då hade jag självklart ännu mer otur och ett av mina bakhjul lyckades åka av även fast det ska vara omöjligt så det är ett stort mysterium varför det hände. Detta ledde i sin tur att jag fick starta sist ännu en gång då startplaceringen beror på hur man kommer i racet. Det här racet gick inte heller som jag hade tänkt mig. Allting började bra och jag var med i mittenklungan och fightades men så var det en kille framför oss som fick problem med ett av bakdäcken så han körde väldigt långsamt. Alla ville ivrigt ta sig förbi honom för att skapa sig en lucka. Sedan var det jag och en annan killes tur att ta sig förbi honom och jag var lite för ivrig och för nära den andra personen som körde långsammare och tyvärr krashade jag ihop med honom. Detta ledde sedan till att jag fick bryta och det gjorde så att jag blev nedflyttad fyra platser nästa racehelg.

Race nummer tre fick jag starta sist igen då man startar efter sin andra bästa tid i kvalet. Jag gjorde en bra start och hade många fighter under racet och lyckades vinna dem alla då jag äntligen fick visa vad jag verkligen går för. Hela racet genomfördes och jag hade en topptid. Jag startade på tjugofjärdeplats men slutade på elfte vilket jag är väldigt nöjd över även fast jag ville nå tionde platset då den ger poäng i mästerskapet. Tyvärr var de två förare som kom i mål några tiondelar framför mig. Nära skjuter ingen hare men jag får vara glad över att farten iallafall finns där.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *