Rolig avslutning på året i Paul-Ricard

Första träningspasset gick bättre än någonsin då jag hade en fjärdetid som jag är grymt glad och nöjd över. Sedan var det dags för kval och tiderna var självklart tightare i hela fältet då man haft tid att analysera banan och göra bättre tider. Första sektorn var jag grymt snabb i och lyckades även få några tider som var snabbast på banan. Men tiderna var väldigt jämna mellan alla och det skulle avgöras på hundra- och tiondelar. Jag lyckades få en niondetid vilket jag inte såklart är helt nöjd med efter träningspasset även om jag är nöjd över tiden i sig då jag bara var två tiondelar ifrån snabbast tiden. Efter att jag hade krashat på Jerez i race två fick jag fyra platsers nedflyttning den här helgen så istället fick jag starta på en trettondeplats. Starten i race ett var lite sisådär; i sig var den okej då jag kom av linjen lika snabbt som de andra men innan första kurvorna var jag lite för defensiv då jag inte ville förstöra mina bra chanser vilket ledde till att jag förlorade några platser. Jag blev genast lite stressad och gjorde allt för att ta mig upp till en tiondeplats då det leder till att man får starta först i race två. Efter att jag tagit upp mig till en tolfte plats hade jag även fart nog till att ta mig upp till en tiondeplats eller högre. Lite ivrig och eftersom jag inte visste vilken placering jag hade på banan ville jag ta mig förbi snabbt. Tyvärr lite för snabbt och jag tog mig förbi två personer i samma omkörningsförsök. För att slippa någon bestraffning eller kollision avväjde jag bilen och kom lite utanför banan vilket ledde till att jag tappade ner till en femtondeplats. Med ungefär en femtedel kvar av racet lyckades jag ta mig upp till en tolfteplats där jag slutade.

I race två fick jag starta tolva. Jag lyckades göra en bra start och var med bra men hade en förare bakom mig som var lite för ivrig och försökte köra om mig i sista kurvan vilket i princip är omöjligt samt att han bromsade alltför sent. Detta ledde till att vi blev tre personer i samma kurva och det enda jag försökte göra var att undvika en kollision då det var lång tid kvar av racet och jag visste att jag hade bra fart. Jag lyckades tyvärr inte utan blev inträngd mellan två av de andra förare, förstörde ena bakhjulet och blev genast tvungen att bryta.

I race tre fick jag starta nia och jag gjorde en väldigt bra start och race. Jag gjorde även en av mina tuffaste omkörningar då jag tog mig förbi en kille på utsidan i snabbaste kurvan på bana vilket jag var tvingad till då fler personer började flåsa mig i nacken. Jag blev överlycklig när jag lyckades. Efter en fjärdedel av racet var jag uppe på en sjätteplats. Dessvärre hade jag stora luckor framåt och även fast jag tog ifatt hela tiden lyckades jag inte köra om. Jag hade en kille tätt intill mig men därefter var det stora luckor bakåt. Eftersom vi hade både stora luckor framåt och bakåt kunde personen bakom mig ta nytta av slipstreamingen av mig på raksträckorna. Även fast jag var snabbare än honom resten av banan kunde jag tyvärr inte skapa en så pass stor lucka att jag kunde köra ifrån honom. Nästintill hela racet var jag tvungen att ha ögon i nacken då han hela tiden var på rakan och flåsade mig i nacken. Jag tror han var påväg att köra om mig fem,åtta gånger men jag lyckades stå emot tills näst sista varvet då han hade så bra slipstreaming att han enkelt kunde passera mig på raksträckan; jag var chanslös. Jag tog genast ikapp luckan och var bara några hundradelar ifrån honom när vi åkte över mållinjen. Jag är nöjd över min insats och resultatet även fast jag ville vinna fighten i fighten.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *