Le Mans (Fr F4 02/05-2015)

00224805_w04052015145525554b6f120c90b.jpgFörra helgen kördes den andra deltävlingen för säsongen och då på den klassiska banan Le mans där det blev regn från första testen till sista racet.

Race 1 startade jag på en sjunde plats och efter halva racet låg jag femma. Jag låg på för att avancera upp i fältet men det gjorde även ryssen bakom mig. Det var halt och blöt ryssen gör ett misstag och bromsar för sent, följden blev att han körde in i mitt vänstra bakhjul och dessvärre slutade jag i sandfållan.

Race 2 fick jag starta sist efter konsekvenserna i race 1, tyvärr regnade det kraftigt vilket gjorde att vi fick starta efter safety car. Därmed blev fältet kraftigt utspritt vilket gjorde det svårt att avancera men slutade på en 14:e plats i alla fall.

Race 3 startade jag från en åttonde plats och slutade i mål som 5:a. Det var hårda fajter under hela racet om tredje platsen mellan mig och 3 förare till. Jag övertog tredje platsen in i den första kurvan i mitten av racet. Föraren bakom mig gjorde en dum och sen inbromsning in i den andra kurvan direkt efter för att ta tillbaka platsen. Jag såg detta och undvek att svänga in för att vi inte skulle krascha och den andra föraren kör rakt fram i chikanen. Han släpper inte tillbaks platsen fast att han borde det efter att ha genat vid omkörning, och jag blir därefter istället attackerad bakifrån.

Föraren som genade i chikanen fick inget straff fast att man såg allt klart och tydligt på filmerna efteråt. Men antar att franska regler gäller för franska förare…. Ett okej slut på helgen ändå.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *