Pallen i Lédenon (Fr F4 18/04-2015)

00220629_w20042015154557Stockholmaren Reuben Kressner körde hem formelbilskarriärens första pallplats när 2015 års upplaga av det franska Formel 4-mästerskapet i helgen inleddes på Circuit de Lédenon utanför Avignon.

Framgången kom i det sista av premiärhelgens tre race, då 18-årige Kressner behöll kylan i svåra väderförhållanden och i hällande regn avancerade från sjunde plats på gridden till en slutlig tredje i mål. Besöket på pallen markerar en stark inledning på den nya säsongen för Kressner, som debuterade i det franska Formel 4-mästerskapet under 2014.

– Det känns fantastiskt bra att ha tagit min första pallplats i formelbilsracing, säger Reuben Kressner. Det var ett tufft race i riktigt svåra förhållanden, men jag gjorde en bra start och kunde växa in i loppet varv för varv. Jag märkte ganska snart att farten fanns där för att avancera, så jag gav allt – och glädjande nog räckte det hela vägen till pallen!

Kressner hade tidigare under helgen varit på väg mot ytterligare en poängplats, när han drogs in i en trepartskollision med inga mindre än mästerskapets två mest högprofilerade chaufförer – Formel 1-sönerna Giuliano Alesi (son till den förre Ferrari-föraren Jean Alesi) och Louis Gachot (vars far Betrand tävlade i Grand Prix-sammanhang mellan 1989-1995).

Sammanstötningen ägde rum när Alesi och Gachot körde ihop i kamp om tiondeplatsen i helgens andra race – där omvänd startordning tillämpas bland de tio främsta från det första racet. Kressner, på väg förbi den duellerande duon, drogs med i fallet – och samtliga tre förare tvingades att bryta.

– Det var tråkigt att det blev som det blev, men jag hade helt enkelt ingenstans att ta vägen, avslutar Kressner. Det hade förstås varit roligare att komma i mål och ta ytterligare några poäng, men allt som allt är jag ändå nöjd med den här helgen och att framför allt ha avslutat den som jag gjorde. Det var mäktigt att få stå på pallen, och det är något jag gärna upplever igen under resten av säsongen.

Det franska Formel 4-mästerskapet utgörs under 2015 av totalt sju deltävlingar, och fortsätter närmast i Le Mans den 1-3 maj. Säsongen avslutas på den pittoreska Paul Ricard-banan den sista helgen i oktober.

Premiärhelgens tre lopp vanns av Alesi (Race 1/Race 3) och Sacha Fenestraz (Race 2).

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *