Anderstorp (STCC 30/05-2015)

DA1X9598Den forna F1-banan, Anderstorp bjöd på blandat väder. Eftersom att jag inte är van vid denna bil var jag efter lite i både test 1 och kval 1. Så race 1 startade jag längre bak i fältet. Samtliga i fältet startade med regndäck, dock var banan extremt upptorkad och efter några få varv var banan extremt mycket torrare. Tyvärr så gick vi ut med för högt lufttryck och de första varven var jag jättesnabb och tog upp mig flera placeringar. Dessvärre höll detta bara i några få varv och senare tog de igen racet. Så jag hamnade där jag startade.

För test 2 och kval 2 för race 2 och 3 gjorde jag väldigt bra ifrån mig och då på helt blött underlag. Race 1 startade jag 2:a och regnet öste ner. Jag gjorde bra första varv och byggde lucka bakifrån. Jag var snabb och hängde på föraren framför mig, tyvärr var jag lite för het under det hala underlaget och trodde att mer fäste fanns där. Och jag råkade göra av och dessvärre fastna i sandfållan.

Race 3 startade jag även där 2:a men då körde vi på tort underlag, men som jag där visste att jag var lite efter de andra. Gjorde en halvknackig start dessvärre och förlorade en placering. Men sedan under racet lyckades jag hitta runt banan och lära mig mer och mer. Så jag kunde pacea 1:an och 2:an, dessvärre var 4:e föraren den snabbaste och låg på mig hack i häl under hela racet och stressade. Jag klarade att hålla mig kall och lugn och täcka upp vid rätt tillfällen. Så även om han var nära flera gånger, klarade jag att ta hem tredje platsen.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *