Solvalla (STCC 12/09-2015)

STCC Solvalla. Foto: Jerry KarlgrenEtt riktigt coolt event med ett typ av ”stadsrace” som bara var byggt just för denna helg på en travbana. Cool och fin atmosfär med mycket publik.

Första testet var katastrof, och jag egentligen bara åkte runt och sladdade. Men det hade sina förklaringar, tack vare att det var nylagd asfalt , var förhållandena helt annorlunda än vanligtvis. Så när jag kom in i depån så snackade jag och teamet ihop oss och vi skulle göra radikala förändringar med bilen inför kvalet. Då kände jag att jag verkligen hittade den känslan jag ville ha och kunde pusha. Jag låg och slogs för 2:a, 3:e och 4:e platsen. Dessvärre förlorade jag den kampen och slutade på en 4:e plats.

I race 1 gjorde jag en väldigt bra start, och lyckades hålla mig på yttern för att ta upp mig en placering. I samma vända ställer 2:an till det för oss och får en extremt stor sladd och åker in i mig. Vi krockar men jag lyckas knicksa mig iväg. På något sätt lyckades även 2:a föraren lyckas göra det i samma vända som jag så jag slår in i honom. Så efter första kurvan rullar jag iväg som 3:e bil. Eftersom att jag kände att bilen inte kändes riktigt som den skulle, med vingar och hjul, så tog jag det lugnt i första varvet. Men detta kostade mig även en placering. Men efter att jag hade känt in mig i situationen och ändrat körstilen till den så hittade jag farten igen. Och kunde ta mig upp igen, till en 3:e plats. De sista varven var riktigt tuffa för mig, då 4:e föraren låg hack i häl och stressade mig. Samt så kom det massa varvningar. Men jag lyckades hålla tungan rätt i mun och inte göra något misstag. Och tillslut klarade jag ändå att ta hem 3:e platsen framför min hemmapublik.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *