Navarra (Fr F4 26/09-2015)

00258398_w29092015001611En riktigt fin och tuff ordninggjord bana i Spanien. Man känner verkligen hur folket brinner för motorsporten där.

Denna bana var ganska stor och öppen så denna gång skulle jag ha problem med mitt underläge i vikten. Men testet och kvalet gick hyfsat och jag lyckades komma in på 10:e plats till race 1 och 9:e plats till race 2.

Race 1, kan jag säga att jag inte riktigt hade farten men eftersom att jag kunde hyfsat hålla race pacen så kunde jag ta vara på de lägen jag fick. Och jag lyckades ta mig upp några placeringar och jag lyckades kämpa mig till en 7:e plats.

Race 2 startade jag 4:a och jag visste att jag hade de snabbaste förarna bakom mig. Så jag gjorde så att jag blockerade hårt de första varven och fick till en rejäl lucka. Därefter tog jag ikapp på de framför mig och då hade jag bara några få varv på mig att ta mig förbi. Tyvärr lyckades jag inte på de få försöken jag fick och den snabba klungan bakom mig kom ikapp. Jag släppte medvetet om de två första för att jag visste att det var en lucka till resten av förarna. Men när det var lite mindre än halva racet kvar var även dem ikapp och då fick jag köra extremt defensivt och tufft nästan till gränsen för det tillåtna. Men jag lyckades efter många bataljer behålla min 6:e plats in i mål.

Race 3 gjorde jag en bra start och tog upp mig några placeringar, men därefter var det även några snabba som tog ikapp på mig. Jag släppte förbi dem lätt för att jag hoppades på att det skulle bli en kamp framför mig. Och det blev det. Dock hade jag inte den race pacen jag hade hoppats på och de hade byggt upp en lite för stor lucka framför mig. Så det var precis att jag inte kunde nå slagläge och kunde kampas om några bra placeringar. Men jag lyckades i alla fall köra in en 10:e plats.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *