Pau bra fart men inte nöjd (Fr F4 16/05-2015)

00230445_w18052015152634Nu är jag äntligen tillbaka till fantastiska eventet Pau, som utgörs på en av de svåraste stadsbanorna i hela världen. Då man bara ligger millimeter från murarna med högsta hastigheten och trycker i växel efter växel.

2014 gjorde jag min debut på denna banan, då var det extremt svårt för man hade svårt att hitta tillförlitligheten men denna gången när jag kom hit visade jag något helt annat. Redan ute på första träningspasset, på blött och halt underlag visade jag vart skåpet skulle stå och satte tredje bästa tid. Senare blev det kval dessvärre kände jag att det inte satt perfekt med inställningarna och fick startpossessionerna 6 och 7 till race 1 och 3.

Som ni kanske vet på en stadsbana är det extremt svårt att ta sig förbi så det gäller egentligen bara att ligga och bevaka och hoppas på att den framför gör ett misstag eller att ta stora risker för en omkörning. I race 1 gick det bra och jag tog upp mig en placering tidigt i racet. Dessvärre var det en lucka där efter men jag klarade att ta ikapp den fort och kom upp bakom Giuliano Alesi. Han gjorde sina misstag, men dessvärre var de inte tillräckligt stora så att jag skulle kunna ta mig förbi. Samt så var jag tvungen att köra lite säkert då de vände startordningen till race 2.

Race 2 startade jag därefter 5, jag gjorde extremt bra första varv och tog upp mig till en tredjeplats snabbt. Senare låg jag bakom andra föraren under större delen av racet och stressade väldigt mycket. Här gjorde jag extremt mycket misstag och höll på att köra av ett flertal gånger. En gång snuddade jag murarna till och med. Jag hade så pass bra fart att jag hade kunnat nå upp till en första plats. Eftersom att varven gick och gick och jag fick slagläge efter slagläge på att köra om. Så gjorde jag ett försök efter långa rakan, eftersom att föraren framför hade blockat extremt mycket de tidigare varven så tänkte jag försöka med att stoppa in nosen i sent tillfälle så att han inte skulle hinna täcka upp. Tyvärr skulle detta bli mitt stora misstag, då jag svänger ut för att köra om honom. Eftersom att jag ville försäkra mig om att det inte skulle bli en kollision med honom, så väntade jag ut i sista sekund. Och då kom jag ut försent tyvärr, bara någon meter efter bromspunkten. Men detta skulle räcka att jag skulle missa inbromsningen och blida rakt in i barriären istället. Extremt jobbigt nederlag efter att jag visat vilken kapacitet jag hade på en sån här svår förarbana.

Race 3 startade jag 6:a och kom i mål som 5:a. I princip låg jag hela racet och stressade Alesi, han gjorde misstag efter misstag och jag fick chanser här och där. Men efter mitt nederlag i race 2 så var det inte värt att ta mer risker så jag säkrade istället hem poängen.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *