Trea i Magny-Cours (Fr F4 29/08-2015)

00236958_w1506201517434418-årige Reuben Kressner körde hem säsongens andra pallplats i det franska Formel 4-mästerskapet vid helgens tävlingar på den före detta F1-banan Magny-Cours.

Kressner tog målflagg som fyra i det andra av helgens tre race, men klassificerades till slut som trea efter att en framförvarande konkurrent bestraffats efter målgång. Stockholmaren tangerade därmed sitt bästa resultat hittills i mästerskapet, inkört vid premiären på Circuit de Lédenon tidigare i år.

– En bra helg för mig, säger Reuben Kressner. Det känns kul att vara tillbaka på pallen, även om jag fick tredjeplatsen lite till skänks i efterhand. Magny-Cours är en bana jag tävlat på tidigare, så det gick ganska fort att hitta in i rytmen och jag har utvecklats mycket sedan förra gången jag var här.

Kressner hade tidigare under helgen slutat femma i ett händelserikt första heat, och avrundade senare besöket på Magny-Cours med en åttondeplats i Race 3 – där ett felinställt styrstag tvingade honom att genomföra hela distansen med en snedvinklad ratt.

Resultatserien innebar att Kressner tog poäng i alla helgens tre race, som samtliga inleddes från sjätte plats på gridden.

– I det första loppet tog jag det medvetet ganska lugnt för att inte riskera något, avrundar Kressner. De tio främsta i det loppet får starta i omvänd ordning i Race 2, så det gäller verkligen att vara med i toppen och att inte dras in i något dumt. I Race 3 hade vi ett problem med bilen som innebar att ratten stod snett och att däckslitaget förvärrades dramatiskt. Det var ett svårkört race, men också oerhört lärorikt. Jag tvingades köra väldigt defensivt och jag har lärt mig mycket på det planet den här helgen.

Bland Kressners rivaler i det franska Formel 4-mästerskapet märks bland andra de båda Formel 1-sönerna Giuliano Alesi (son till den förre Ferrari-föraren Jean Alesi) och Louis Gachot (vars far Betrand tävlade i Grand Prix-sammanhang mellan 1989-1995).

Två deltävlingar återstår av årets säsong. Närmast väntar ett av mästerskapets två besök utanför fransk mark, när Circuito de Navarra i norra Spanien står för dörren den 26-27 september. Finalen körs på Paul Ricard-banan i bergen ovanför Marseille den 24-25 oktober

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *