Paul Rickard (Fr F4 25/10-2015)

00262874_w27102015232435564b5b1c6f443.jpgNu var vi här igen, på en av världens finaste racingbanor. Varenda detalj från depå till bansträckning. Vädret var på topp och åskådarna strömmade in under helgen, ett riktigt bra event.

Kvalet gick förvånansvärt bra jag kvalade in som 6:a för både race 1 och 2.

Race 1 ville jag verkligen göra ett riktigt kanonresultat eftersom att detta var min sista helg. De höll staten lite extra länge och jag startade i nerförsbacke. Och tyvärr kunde jag inte hålla nerverna i styr och råkade göra en tjuvstart. Även om jag släppte på farten så gällde det fortfarande ”drive throgh” och då var racet över.

Race 2 startade jag sist efter Race 1:s resultat. Jag gjorde extremt bra tre första varv och tog upp mig 14 placeringar och var på en 11:e plats. Med det var jag inte långt ifrån täten längre. Dock var mitt mål att komma in på en 10:e plats för det är det som ger första poängen. Jag var nära att ta mig förbi framförvarande bli flera gånger, Giulioano Alesi men lyckades tyvärr inte så jag slutade på en 11:e plats efter riktigt håra fighter. Vilket gjorde att jag var tvungen att köra både defensivt och offensivt.

Race 3 gjorde jag en bra start. Dock blev det en krasch mellan mig och en annan förare i första kurvan efter att han hade svängt in i kurvan utan att se sig för. Dessvärre får han bryta och jag förlorar några platser och får skador på bilen. Därefter kör jag upp mig till en 7:e plats under racet. Dock var det en för stor lucka fram kvar och för få varv. Jag knappade in mer och mer efter varje varv och var extremt nära när de började bråka framför mig, men fick aldrig anfallsmöjlighet.

2015 har varit ett grymt kul och lärorikt år och det är bara att tacka alla som har varit med mig och stöttat mig. Nu har vi nya mål inför 2016!

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *