Karlskoga (STCC 20/04-2016)

reuben03Klockan 17:00 18/04 blev min största framgång som racingförare officiell för det svenska folket, ”Reuben Kressner klar för STCC”! STCC som är den största och mest satsande racingserien i Sverige, kan jämföras med Allsvenskan och SHL. År 2016 blir alltså minst sagt inget vanligt år för min del… Jag har skrivit på kontrakt med ingen mindre än racinglegenden och teamchefen Jan ”Flash” Nilsson. Det blir alltså en comeback både för mig som förare och för mitt team, Flash Engineering, som har flest racesegrar i STCC:s mästerskapshistoria. Vid min sida kommer jag bland annat ha den tidigare Formel 1-föraren Björn Wirdheim, 36 år, som teamkamrat. Jag tror att han kan bli en mycket positiv faktor för mig som racingförare, både nu och i framtiden. Han kan ge mig, som junior, guld värda tips då han är en av de få svenska racingförare som någonsin har lyckats nå Formel-1.

Jag har även gjort mina två första testdagar med det nya teamet och bilen för år 2016 vilket skedde igår och idag. Grymt team och otroligt rolig bil måste jag säga! Första dagen jobbade vi mest med att bara få bilarna att rulla så många varv som möjligt, då de byggdes ihop på kort varsel. Teamet hade gjort ett kanon jobb och båda bilarna gjorde ca 200 varv utan några större bekymmer. Idag laddade vi alla på för fullt med nya däck hit och dit. Som rookie och yngsta förare bland de här topp tre elitförarna som va på plats, va det minst sagt inte lätt till en början att hänga med i deras tempo. De är killar som har farten för att slåss om segern. Men jag jobbade mig in i bilen steg för steg, med mer självförtroende och närmade mig de andra. Till sista passet slog jag på nya däck och laddade för första gången riktigt riktigt hårt. Det resulterade i en kanon tid bara 1.8 tiondelar från det snabbaste varvet på hela dagen. Därmed slutade testet med att jag imponerade, inte bara på mig själv, utan depån också. Det var riktigt kul och nu laddar vi vidare!

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *