Reuben

STCC / RallyX Nordic Skövde Foto: Daniel Ahlgren - STCC

2008
Testade jag på racing för första gången och då i go-kart klassen Micro.

2009
Var det första ”riktiga” racing året och redan då gick jag upp till den större go-kart klassen Rotax Max Junior.

2010
Såg man snabbt potentialen i mig och allt blev genast seriöst. Med allt detta fick jag ett kontrakt att få köra för proffs go-kart teamet SodaKart, några veckor senare var jag en i teamet.

2011
Kompetens och vilja fans det inget tvivel om. Vi vill utmana mig mot en av Sveriges tuffaste och svåraste touring car serier JTCC. Där med blev jag även den yngsta JTCC föraren någonsin på unga 14år. Samt slutade jag på en fin 10e plats i mästerskapet.

2012
Gick jag upp till den större go-kart klassen Rotax Max där jag både tävlade nationellt och international där jag bland annat representerade Sverige.

2013
Hoppade jag in som rookie i världens andra största go-kart klass KF2 där jag slutade på en 3e plats i SM. Go-kart klassen Rotax Max som jag var allt mer rutinerad i slutade jag på en svag 4e plats efter ett minst sagt struligt år.

I augusti 2013 blev jag en av de få utvalda till Sveriges och även Europas enda elitsatsande idrotts gymnasium inom racing (RIG). Som regel tar de bara in 3 elever per år så det är en stor ära att få vara med och ta del av racing programmet som ska göra mig till numer 1.

2014
Blev det stora året då jag körde i den världskända formelbilsklassen F4 (Auto Sport Academy). Det var mitt första år i en formel bil och det medförde en massa nya utmaningar som annan förarteknik, bättre konkurrens, mer media m.m. Därför var 2014 ett läroår även om jag då och då blixtrade till riktigt bra.

2015
Det har minst sagt varit ett händelserikt år. Det har känts lite stolpe ut hela tiden, fast att jag lyckades få ihop ett par pallplatser under året både i STCCs formel renault 1.6 och i franska F4 Auto Sport Academy. Har även fått grymt bra erfarenheter från mycket arbete i Frankrike med några av världens bästa racing ingenjörer.

Kommentarer inaktiverade.